TOPlist


Bramboráky

  • Uživatelský recept
  • Autor: fonty
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory zimní1000
Solamyl bramborový škrob25
Hraška50
Vejce celá průměr55
Česnek20

Energetická hodnota celkem: 4779 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 235 SAFA (g): 2 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1195 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 58.8 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 7.8 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Brambory si oloupeme a opláchneme. Polovinu množství nastrouháme na hrubo a polovinu na struhadle s jemnými očky. Smícháme s vajíčkem, bramborovým škrobem a hraškou, osolíme, přidáme kmín a majoránku a nadrcený česnek. Pořádně promícháme a teď přijde ta finta - směs přendáme do cedníku, postavíme na misku a necháme půl hodinky stát. Vykape nám všechen přebytečný škrob a zůstane jen hezky hutné bramborvé těstíčko, z něhož odebíráme lžící a na pánvi s troškou rozpuštěného sádla smažíme pěkně tenké bramboráčky, které odkládáme na papírové ubrousky. První bramborák ochutnáme a podle jeho chuti doladíme množství soli, česneku a majoránky. A je to! 1 porci oddělíme k obědu, zbylé 3 porce bramboráku jednotlivě zmrazíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma