- Autor: danihelka
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 20 |
Brambory vařené | 200 |
Sádlo vepřové škvařené | 25 |
Chléb Šumava | 60 |
Vejce celá průměr | 55 |
Pažitka | 5 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 500 |
Dochucovadla:
Drcený kmín, sůl, pepř, česnek, pažitka
Energetická hodnota celkem: 2666 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 72,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1333 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 6, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Uvařit brambory nakrájené na kostičky v osolené vodě (500+150 ml na vyvaření), mezitím osmažit chleba na sádle, utřít česnek se solí. Osmažený chleba s česnekem a uvařené brambory vložit do talíře a zalít vodou z brambor, posypat nakrájenou pažitkou. Dochutit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.