TOPlist


Vepřové adobo

  • Uživatelský recept
  • Autor: olivaoliva
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová plec500
Sójová omáčka100
Ocet100
Česnek50
Olej olivový20
Voda, minerální vody bez příchutě130

Energetická hodnota celkem: 5872 kJ

Bílkoviny (g): 99, Tuky (g): 85, Sacharidy (g): 63 SAFA (g): 33 Cukry (g): 43 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1468 kJ

Bílkoviny (g): 24.8, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 15.8 SAFA (g): 8.3 Cukry (g): 10.8 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

Celý pepř 10 kuliček, nové koření 10 kuliček, 4 bobkové losty, sůl.

Postup přípravy

Maso se nakrájí na kostky a zalije sojovou omáčkou se lžící octa. Pridá se koření i česnek a nechá do 2. dne marinovat. Pak se okapané maso postupně opeče po malých částech tak, aby se nezačalo dusit. Opečné maso se vrátí do pánve, zalije marinádou a vodou a dusí na mírném plameni do změknutí. Po cca 30 minutách se přilije zbytek octa. Postupně se i dolívá voda tak, aby bylo maso stále potopené.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma