TOPlist


Ďábelské vlnky

  • Uživatelský recept
  • Autor: zupaz
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Slanina anglická200
Vepřová kýta500
Žampiony krájené v mírně slaném nálevu (Bonduelle)120

Energetická hodnota celkem: 6256 kJ

Bílkoviny (g): 136, Tuky (g): 104, Sacharidy (g): 3 SAFA (g): 47 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1564 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 0.8 SAFA (g): 11.8 Cukry (g): 0.3 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

feferenky nebo chilli papričky 2ks, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky rozetřeného česneku

Postup přípravy

Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat přes noc. Na druhý den si ji nakrájíme na proužky široké cca 3 cm, na každý proužek položíme pásek slaniny a napichujeme na jehlu do vlnky. Vždy napíchneme žampion, propíchneme a do ohybu napíchneme kolečko čili papričky a zase žampion. Na jednu jehlu se vlezou cca 2 proužky kýty. Jehly s masem položíme na pekáč a podlijeme vodou. Pečeme, až je maso měkké, cca 1 hodinu na 200stupňů, podle potřeby podléváme. Podáváme se zeleninou. Na marinádu: Sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky rozetřeného česneku.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma