TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřové na houbách

Zpět
  • Autor: venita
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř. drcený kmín

Energetická hodnota celkem: 4397 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 26, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 879 kJ

Bílkoviny (g): 22.2, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 5.2, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Nejprve si tak 2 hodiny před vařením namočíme sušené houby do studené vody a necháme změknout. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme stranou. Cibuli nakrájíme na drobno a houby pokrájíme na menší kousky. Vodu z hub nevylíváme, ale ponecháme na podlití. Na 2 lžících kvalitního oleje zprudka orestujeme maso, které vyjmeme a dáme na talíř. Přikryjeme alobalem a dáme do tepla. Nejlépe do horkovzdušné trouby vyhřáté na 50C. Ve výpeku osmahneme cibulku, přidáme houby a podlijeme vodou z hub. Dusíme a zlehka podléváme. Lehce ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a přidáme rozdrcený česnek. Asi po 45 minutách dušení přidáme plátky masa a dusíme ještě tak 45 minut dokud není maso měkké a cibule rozpuštěná. Zlehka podléváme, aby se nám vytvořila polohustá šťáva. Podáváme nejlépe s rýží nebo kuskusem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři