TOPlist


Jahodové tiramisu

  • Uživatelský recept
  • Autor: alenkaskl
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Philadelphia250
Smetana zakysaná 15%150
Smetana ke šlehání 31%200
Cukr bílý (řepný, třtinový)65
Piškoty cukrářské200
Jahody400
Limoncello14

Energetická hodnota celkem: 11219 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 152, Sacharidy (g): 272 SAFA (g): 99 Cukry (g): 183 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1402 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 34 SAFA (g): 12.4 Cukry (g): 22.9 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Jahody očistíme. Polovinu nakrájíme na plátky, polovinu rozmačkáme se lžící cukru. Philadelphii promícháme s cukrem a zakysanou smetanou, zlehka přidáme ušlehanou smetanu. Na dno formy dáme polovinu piškotů, které zlehka pocákáme dezertním vínem nebo likérem (např. Limoncello), na to polovinu krému, rozmačkané jahody, druhou polovinu piškotů opět pocákáme vínem, dáme zbytek krému. Navrchu ozdobíme plátky jahod.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

26. 06. 2017 09:10

ekavkova

Tohle Tiramisu dělám z polotučného tvaroh utřeného s žloutkem, cukrem a trochtrochu přislazeným bílkovým snéhem. Má tudíž méně Král a vétší obsah bílkovin.

19. 06. 2017 22:56

Hanuja

Tak tohle jahodové tiramisu jsem ještě nevyzkoušela. Ale teď v období jahod, zkusím.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma