TOPlist


Brabrorové žemle

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory vařené700
Vejce celá průměr130
Mouka pšeničná polohrubá350
Krupice pšeničná50
Droždí30
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)20
Cukr bílý (řepný, třtinový)15
Česnek20

Energetická hodnota celkem: 9528 kJ

Bílkoviny (g): 71, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 450 SAFA (g): 6 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 596 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 1.1, Sacharidy (g): 28.1 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 2.9 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl, drcený kmín do těsta, kmín na posypání droždí dávám 3/4 kostky

Postup přípravy

Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladit. V míse utřeme droždí s cukrem a panákem vlažného mléka, přidáme na jemno nastrouhané brambory, mouku, krupici, sůl, česnek, drcený kmín,2 vejce a spojíme v těsto. Těsto rozdělíme na 16 stejných dílů, vytvarujeme kuličky a ty necháme ještě aspoň 30 min kynout. Před pečením ještě potřeme rozšlehaným vejcem (1/2 stačí) a posypeme kmínem, pečeme na 180 stupnů asi 20minut (převzato z recepty.cz)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 10. 2016 22:59

Sasa49

skoda,ze to je tolik porci

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma