- Autor: ajaxxik
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 250 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Zázvor | 50 |
Cibule | 30 |
Česnek | 15 |
Rajčata | 200 |
Sůl | 1 |
Kurkuma | 1 |
Paprika sladká | 1 |
římský kmín | 1 |
Energetická hodnota celkem: 4137 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 149,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1034 kJ
Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 37.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čočku necháme půl hodiny namočenou ve vlažné vodě, po té vaříme se solí a a lžičkou kurkumy. Dále připravíme zeleninový základ. Na oleji osmahneme římský kmín, chili papričku, nakrájený česnek a zázvor a nadrobno nakrájenou cibuli, restujeme do světle hnědé barvy a přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, podusíme, ochutíme kurkumou, mletým římských kmínem, mletou paprikou, přidáme bobkové listy a osolíme. Na závěr dochutíme česnekovo-zázvorovou pastou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.