TOPlist


Dhal

  • Uživatelský recept
  • Autor: ajaxxik
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čočka červená (v suchém stavu)250
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Zázvor50
Cibule30
Česnek15
Rajčata 200
Sůl1
Kurkuma1
Paprika sladká1
římský kmín1

Energetická hodnota celkem: 4137 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 149 SAFA (g): 2 Cukry (g): 39 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1034 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 37.3 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 9.8 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Čočku necháme půl hodiny namočenou ve vlažné vodě, po té vaříme se solí a a lžičkou kurkumy. Dále připravíme zeleninový základ. Na oleji osmahneme římský kmín, chili papričku, nakrájený česnek a zázvor a nadrobno nakrájenou cibuli, restujeme do světle hnědé barvy a přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, podusíme, ochutíme kurkumou, mletým římských kmínem, mletou paprikou, přidáme bobkové listy a osolíme. Na závěr dochutíme česnekovo-zázvorovou pastou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma