TOPlist


rajčatovo masová omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: mabis
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajčata 1000
Hovězí mleté průměr600
Cibule100
Česnek10
Cukr bílý (řepný, třtinový)10
Sůl2
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)5

Energetická hodnota celkem: 7073 kJ

Bílkoviny (g): 119, Tuky (g): 107, Sacharidy (g): 61 SAFA (g): 47 Cukry (g): 41 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1179 kJ

Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 10.2 SAFA (g): 7.8 Cukry (g): 6.8 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

pepř, sůl, bazalka nebo oregano

Postup přípravy

na trošce oleje zesklovatíme cibulku, přidáme čenek a orestujeme mleté maso (během přípravy slíváme tuk, co se z něj vypeče), k orestovanému masu přidáme nakrájená rajčata (lepší je oloupat, ale nám to nevadí) osolíme, opepříme,pokud jsou rajčata kyselejší možno dosladit (ale není nutné) a dusíme až rajčata změknou, na závěr přidáme nakrájenou bazalku nebo oregano - teplá omáčka je dobrá k těstovinám a nebo studená např na topinky (nasucho) a nebo tousty

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma