TOPlist


Lívanečky s černým rybízem

  • Uživatelský recept
  • Autor: JarmilaCernakova
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr bílý (řepný, třtinový)1
Mouka pšeničná hladká40
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)75
Vejce celá průměr14
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Kypřící prášek do pečiva1
Rybíz černý150
hroznový cukr Korunný cukor10

Energetická hodnota celkem: 1760 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 66 SAFA (g): 2 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

vanilkový cukr

Postup přípravy

Borůvky omyjeme a necháme okapat. Pak rozmícháme tvaroh se žloutkem, vanilkovým cukrem a špetkou soli a zapracujeme do něho krupici. Z bílku ušleháme tuhý sníh a z lehka ho vmícháme do tvarohové hmoty. Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a upečeme dozlatava lívanečky, které vyndáme na ubrousek, aby se do něj pebytečný tuk vsákl. Lívanečky zdobíme rozmačkanými borůvkami.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

04. 05. 2017 21:38

Slonik71

Mnamka

04. 12. 2015 05:50

Napište komentář...

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma