- Autor: guttenovar
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 12% | 200 |
Olej olivový | 20 |
Česnek | 3 |
Cibule | 80 |
Mrkev | 150 |
Dýně | 650 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 2945 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 736 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Dýni rozpůlíme a lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji mírně osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo a dýni. Podlijeme vodou (2,5l) a dusíme 15 - 20 minut. Směs rozmixujeme nebo jen rozmačkáme, některé kousky dýně můžete nechat vcelku. Dochutíme solí a kořením, přidáme česnek a ještě chvíli povaříme. Na talíři můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo bazalkou, opraženou houskou a kdo má rád, může přidat lžíci zakysané smetany.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.