TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňová polévka

Zpět
  • Autor: guttenovar
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana zakysaná 12%200
Olej olivový20
Česnek3
Cibule80
Mrkev150
Dýně650

Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový oříšek

Energetická hodnota celkem: 2945 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 63, SAFA (g): 26, Cukry (g): 41, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 736 kJ

Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Dýni rozpůlíme a lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji mírně osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo a dýni. Podlijeme vodou (2,5l) a dusíme 15 - 20 minut. Směs rozmixujeme nebo jen rozmačkáme, některé kousky dýně můžete nechat vcelku. Dochutíme solí a kořením, přidáme česnek a ještě chvíli povaříme. Na talíři můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo bazalkou, opraženou houskou a kdo má rád, může přidat lžíci zakysané smetany.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři