- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana na vaření 12% | 45 |
Rohlík celozrnný průměr | 55 |
Olej olivový | 11 |
Šmakoun Mexico | 100 |
Bujón průměr (hotový) | 500 |
Cuketa | 600 |
Cibule | 80 |
Brambory rané | 150 |
Parmezán 25% | 15 |
Dochucovadla:
1-2 str. česneku, tymián, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 3168 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 792 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Cibuli osmahneme s česnekem a ostatními přísadami, přidáme trochu vody, podusíme, dolijem vývarem a uvaříme. Rozmixujeme, můžeme propasírovat. Na zjemnění přidáme smetanu a parmazán. K servírování zakápnu dýňovým olejem. Zadala jsme podle tabulek bujon, ale použila jsem domácí vývar- ten jsme v tabulkách nenašla. krutonky jsem opražila nasucho na tefl. pánvi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.