- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Okurky sterilované | 15 |
Cibule | 25 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 120 |
Slanina anglická | 8 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1304 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnutý díl masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme ji na plátky a částečně ji osmahneme na 2/3 tuku. Přidáme maso, v základu je krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby doléváme teplou vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, mírně zasmahneme, rozředíme vodou, dobře rozmícháme a provaříme. Provařenou šťávu procedíme přes hustý cedník, podle potřeby dochutíme solí a ještě společně povaříme. Sterilované okurky nakrájíme na plátky, krátce je podusíme na zbývající dávce tuku. Při expedici dáváme na každou porci příslušnou dávku podušených okurek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.