- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Brambory vařené | 200 |
Máslo | 12 |
Telecí plec (syrová) | 150 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1616 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 4
Postup přípravy
Opláchnuté díly plece mírně osolíme a stáhneme motouzem. Maso na povrchu osolíme, vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla, mírně podlijeme vodou, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodou. Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme. Šťávu procedíme, zjemníme zbylou dávkou másla, podle potřeby přisolíme a krátce převaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.