TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ovesná kaše (běžná)

Zpět
  • Autor: wonder142
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1158 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 2, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Vločky vhodné namočit předem do vody nebo do mléka - stačí jen tak, aby byly těsně zalité. Buď přes noc nebo aspoň na chvilku - čím déle jsou namočené, tím kratší dobu se musí vařit. Zkoušela jsem je zalít ráno trochou horké vody, tu nechat vsáknout a pak vařit. Taky možnost. K namočeným vločkám přilít mléko ideálně tak 1 dcl - víc mléka = vodovatá kaše, méně = tužší kaše. Přivést k varu a chvilku ty vločky povařit, míchat, ptž se přichytávají, vařit dokud to nebude mít konzistenci, kterou chcete. Banán či jiné sladší ovoce rozmačkám, příp. nakrájím na kostičky a vymáčknu z nich trošičku šťávy. Kaši promíchám s ovocem, vymačkaná šťáva dostatečně kaši osladí. Malá vychytávka: vyšperkovat si to trochou mleté skořice. A je to hotové, přeji dobrou chuť :) když je ovoce málo sladké, možno dosladit dle chutí medem nebo moučkovým cukrem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři