- Autor: pskoda
- Doba přípravy (min.): 130
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná bílá | 300 |
Mouka pšeničná celozrnná | 400 |
Droždí | 20 |
Dochucovadla:
sul, bylinky, kmin
Energetická hodnota celkem: 9992 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 476,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 60,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 999 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 1.1, Sacharidy (g): 47.6, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
z kvasnic, trochy cukru, spetky soli a vlazneho mleka si udelame kvasek. Do misy nasypeme 300g hladke mouky a 400g celozrnne mouky. pridame sul, kmin, dle chuti bylinky nebo seminka. Pridame kvasek a postupne dolevame vlaznou vodu a michame az vznikne testo. nesmi byt moc ridke. dame vykynout asi na 1 hodinu. Pote dame pect do vyhrate trouby cca na pul hodiny. v prubehu peceni potirame vodou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.