- Autor: Roeerka
- Doba přípravy (min.): 1
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí mleté průměr | 500 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 300 |
Parmezán 25% | 200 |
Rajčata konzervovaná | 425 |
Rajčata Cherry | 250 |
Leerdammer lightlife | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Máslo čerstvé | 15 |
Špenát | 300 |
Energetická hodnota celkem: 15510 kJ
Bílkoviny (g): 252,
Tuky (g): 173,
Sacharidy (g): 278,
SAFA (g): 96,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2585 kJ
Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 28.8, Sacharidy (g): 46.3, SAFA (g): 16, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Recept: Lasagne povařte (vařím max. 2 minuty) v osolené vodě a poté je zchlaďte ve studené vodě. Pekáček vyložte první vrstvou lasagní tak, aby zakryly dno. Pokračujte vrstvou rajčatové omáčky, vrstvou boloňské omáčky a trochou bešamelu. Pak opět položte pláty lasagní a pokračujte, dokud nezaplníte pekáček, nebo vám nedojdou suroviny. Vrchní vrstvu lasagní polijte rajčatovou omáčkou, bešamelem a posypte parmazánem. Lasagne svěřte na 45 minut troubě vyhřáté na 180 stupňů celsia.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.