TOPlist


Jahelník

  • Uživatelský recept
  • Autor: Marcelah
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jáhly200
Voda, minerální vody bez příchutě750
Jablka250
Švestky350
Med100
Vejce celá průměr110
Para ořechy80
Mák100

Energetická hodnota celkem: 11272 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 118, Sacharidy (g): 345 SAFA (g): 17 Cukry (g): 160 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1879 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 19.7, Sacharidy (g): 57.5 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 26.7 Vláknina (g): 6.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Na sítu spaříme jáhly vařící vodou, prolijeme studenou vodou a v kastrůlku zalijeme 750 ml vody. Vaříme na mírném plamínku asi 20 minut. Potom necháme zchladnout a promícháme s vejci a medem. Polovinu jáhlové kaše rozprostřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, posypeme oloupanými nadrobno nakrájenými jablky, vypeckovanými nakrájenými švestkami a nahrubo nasekanými ořechy, mletým mákem a posypeme skořicí. Zakryjeme druhou polovinou jáhlové kaše a opět poklademe jablky, švestkami, ořechy a posypeme mákem a skořicí. Ve vyhřáté troubě pečeme cca 40 - 45 minut, až povrch zezlátne. Jahelník podáváme horký nebo i vychladlý. Můžeme ozdobit švestkou a lžičkou kysané smetany.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma