TOPlist


Mramorová bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: piestany
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr bílý (řepný, třtinový)200
Vejce celá průměr275
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)100
Voda, minerální vody bez příchutě150
Mouka pšeničná polohrubá300
Kypřící prášek do pečiva8
Kakao Holandské (v suchém stavu)10
Rozinky100

Energetická hodnota celkem: 14453 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 132, Sacharidy (g): 497 SAFA (g): 21 Cukry (g): 260 Vláknina (g): 29 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 723 kJ

Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 24.9 SAFA (g): 1.1 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Vymiešame žĺtka s práškovým cukrom, pridáme olej a vodu. dobre premiešame a pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva. Vyšľaháme sneh z bielkov a pridáme k zmesi. Potom vmiešame hrozienka a 2/3 cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do zvyšnej 1/3 cesta vmiešame kakao a nalejeme do formy. Vidličkou urobíme v ceste krúžky, čím docielime mramorovanie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. cca 1 hod.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma