TOPlist


Jablkový koláč s tvarohem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Elulenka
  • Porce: 30.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr100
Mouka pšeničná polohrubá500
Hera320
Žloutek40
Cukr bílý (řepný, třtinový)480
Tvaroh odtučněný průměr500
Jablka800
Solamyl bramborový škrob8

Energetická hodnota celkem: 28198 kJ

Bílkoviny (g): 127, Tuky (g): 259, Sacharidy (g): 969 SAFA (g): 121 Cukry (g): 569 Vláknina (g): 59 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 940 kJ

Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 32.3 SAFA (g): 4 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

KPP, skořice

Postup přípravy

Na těsto si smícháme: 500 g mouky, 2 žloutky, 320 g Hery, 240 g cukru a špetku kypřícího prášku do pečiva. Vypracované těsto si rozdělíme přibližně na poloviny. Menší část zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme do mrazáku, větší rozprostřeme na plech velikosti asi 30 x 40 cm, který jsme si vyložili pečícím papírem. Nyní si připravíme tvarohovou náplň. Na ni smícháme 500 g tvarohu s 2 vejci a cukrem (2 vanilkové cukry a 6 lžic krystalu). Vylijeme na těsto a rozetřeme. Oloupeme jablka a nastrouháme je na hrubém struhadle, mělo by jich být asi 800 g. Přidáme 6 lžic cukru, 2 lžičky bramborového škrobu a trochu skořice a zamícháme. Rozprostřeme na tvarohovou náplň. Vytáhneme zbytek těsta z mrazáku a nastrouháme nahrubo na koláč. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 40 minut. Tip na závěr: Pokud máme, můžeme do jablečné náplně přidat rozinky nebo vlašské ořechy nasekané nahrubo.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma