- Autor: daisy59
- Doba přípravy (min.): 2
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Klobása papriková | 111 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 3000 |
Fazole (v suchém stavu) | 288 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 35 |
Mouka pšeničná polohrubá | 70 |
Mouka pšeničná hladká | 60 |
Vejce celá průměr | 2 |
Dochucovadla:
Podravka , sůl , pepř , sladká mletá paprika . Sůl jen v případě, že s podravkou šetříme a nebo jí vynecháme .
Energetická hodnota celkem: 8318 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 271,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 65 kJ
Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 2.1, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Namočené fazole dáme vařit do tlakového hrnce . Přibližně 40 minut . V mezi čase se připraví jíška z oleje a hladké mouky a mleté červené papriky . Musíme dát pozor, aby se nám jíška nespálila . S mletou paprikou je to ráz dva . takže neodbíhat .Po uvaření fazolí zalijem vývarem jíšku , důkladně prošleháme a vlijem celý zbytek vývaru s fazolemi . Polévku osolíme a opepříme dle vlastní chuti , přidáme nakrájenou klobásu . Pět minut před dovařením vlijeme do polévky přes cedník na noky těstíčko připravené ze dvou vajec a 70 gramů polohrubé mouky .
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.