- Autor: majadu
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta hlávková | 500 |
Cibule | 70 |
Česnek | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Brambory zimní | 200 |
Šunka kuřecí průměr | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2595 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 83,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1298 kJ
Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 41.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Cibuli nakrájet nadrobno, na lžíci oleje nechat zesklovatět, přidat nahrubo nakrájenou kapustu, oloupané nakrájené brambory (stačí na osminky nemusí být nadrobno), osolit opepřit a podlít trochou vody. Přikrýt pokličkou a nechat dusit tak dlouho dokud brambory nejsou měkké. Pak vezměte mačkadlo na brambory a vše pěkně rozmačkejte, nechte ještě chvilku dusit, tak aby jste vydusili eventuální přebytečnou vodu. Pak vypněte a do směsi prolisujte česnek a přidejte nadrobno nakrájenou šunku nebo Robi nudličky. Vše promíchejte a můžete servírovat. Dobrou chuť ☼
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.