TOPlist
Sledujte nás:

Gulášová polévka

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, paprika mletá, kmín, pepř mletý, majoránka, polévkové koření

Energetická hodnota celkem: 960 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Opláchnutý hovězí výřez nakrájíme na drobnější kousky. Očištěné, opláchnuté brambory nakrájíme na drobné kostky, zalijeme vodou, osolíme a částečně uvaříme. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na třetině tuku, přidáme maso a krátce je osmahneme. Potom maso zaprášíme paprikou, znovu mírně osmahneme, zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka. Ze zbylých dvou třetin tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme kmín, mletý pepř a majoránku. Za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehávání nejméně 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí a odvar z brambor. Provařenou polévku procedíme hustým cedníkem. Do procezené polévky přidáme podušené maso, předvařené brambory a polévku znovu krátce povaříme. Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a ještě důkladně povaříme.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři