- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Cibule | 20 |
Voda | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 120 |
Slanina anglická | 10 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 1229 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 6,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme ji na plátky a částečně na tuku osmahneme. Přidáme maso, krátce je s cibulí opečeme, zalijeme trochou vody a pod poklicí dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, mírně zasmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Povařenou šťávu procedíme, dochutíme ji solí a znovu krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.