TOPlist


Jablečný koláč obrácený

  • Uživatelský recept
  • Autor: lenchov
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jablka500
Těsto listové180
Máslo čerstvé65
Cukr bílý (řepný, třtinový)60
Žloutek20

Energetická hodnota celkem: 7313 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 102, Sacharidy (g): 191 SAFA (g): 62 Cukry (g): 132 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1219 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 31.8 SAFA (g): 10.3 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

skořice, citrónová šťáva

Postup přípravy

Očistíme přibližně 4 větší jablka a nakrájíme na měsíčky, pokapeme je šťávou z citrónu. Na pánvi rozpustíme máslo a jablka postupně smažíme z obou stran do hněda, ke konci smažení posypeme cukrem, aby zkaramelizoval. Naskládáme osmažená jablka do formy (třeba dortové, není třeba mazat tukem), posypeme skořicí,zakryjeme listovým těstem a potřeme žloutkem. Pečeme pomalu do zhnědnutí těsta.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma