- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Citrony | 3 |
Smetana na vaření 10 % tuku průměr | 20 |
Máslo | 5 |
Voda | 40 |
Rajský protlak | 5 |
Mouka pšeničná hladká | 4 |
Cibule | 13 |
Hovězí svíčková (syrová) | 140 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 1470 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 6,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnutou, blan zbavenou svíčkovou nakrájíme na hrubé nudle, osolíme je a opepříme. Připravené maso opečeme v horkém tuku, přidáme oloupanou, drobně nasekanou cibuli, společně krátce podusíme, přisypeme prosátou mouku, za stálého míchání maso osmahneme a mírně podlijeme vodou. Pak přidáme rajčatový protlak, smetanu, máslo a citronovou šťávu a pečlivě promícháme. Směs podle potřeby osolíme, krátce podusíme a ihned podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.