TOPlist


Celozrnná bábovka s tvarohem

  • Uživatelský recept
  • Autor: CcLuln
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr220
Mouka špaldová celozrnná250
Cukr hnědý (řepný, třtinový)50
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)110
Tvaroh měkký250
Kypřící prášek do pečiva7
Olej olivový60
Kakao Holandské (v suchém stavu)15

Energetická hodnota celkem: 9639 kJ

Bílkoviny (g): 99, Tuky (g): 91, Sacharidy (g): 261 SAFA (g): 20 Cukry (g): 71 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 803 kJ

Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 21.8 SAFA (g): 1.7 Cukry (g): 5.9 Vláknina (g): 0.9 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

4 lžičky kakaa Nejprve si vejce ušleháme s cukrem. Přidáme mléko, mouky a kypřící prášek. Po promíchání vlijeme olej, přidáme tvaroh, příp. ještě dochutíme mandlovým aroma. Větší část těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, do zbytku těsta si přidáme kakao a poté přilijeme do formy. Pečeme na 170°C asi 35 minut, poté stáhneme na 150°C a pečeme ještě 15 minut. Jakmile bábovku vyklopíme, můžeme ji ještě polít čokoládou, záleží jen na vás. :))

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma