TOPlist


Telecí řízek smažený

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.3
Strouhanka20
Mléko polotučné průměr10
Vejce celá průměr8
Mouka pšeničná hladká10
Telecí kýta (syrová)140
Olej běžný (průměr)15

Energetická hodnota celkem: 1633 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 24 SAFA (g): 3 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Opláchnuté díly kýty nakrájíme přes vlákno na tenčí řízky, naklepeme je, na okrajích mírně nařízneme a osolíme. Připravené řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích a ve strouhance a usmažíme v horkém tuku po obou stranách dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma