TOPlist


Bezlepkové jablečné sušenky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Katulata
  • Porce: 25.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vločky pohankové100
Kakao Holandské (v suchém stavu)5
Jablka200
Máslo čerstvé110
Kypřící prášek do pečiva6
Mouka bezlepková250
Med30
Cukr hnědý (řepný, třtinový)100

Energetická hodnota celkem: 11267 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 101, Sacharidy (g): 406 SAFA (g): 63 Cukry (g): 151 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 451 kJ

Bílkoviny (g): 1.4, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 16.2 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky soli, 1 lžička skořice, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 1 lžička guarové gumy

Postup přípravy

Nachystáme si všechny sypké ingredience a smícháme je dohromady. V jiné nádobě si ušleháme dohromady změklé máslo, med a cukr. Do sladkého másla přimícháme kousky jablek a nasypeme sypkou část a zpracujeme dohromady do jedné velké hroudy (podle potřeby můžeme přilít trochu mléka), kterou pak pomocí váhy rozdělíme na 25 stejných 30g hroudiček, které vytvarujeme do sušenky, dáme na pečící papír a pečeme asi 10minut při 190°C. Sušenky po vytáhnutí z trouby jsou měkké, necháme je na plechu vychladnout a ony trochu ztvrdnou :-) Přeji vám silnou vůli ať je nesníte všechny najednou :-D

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

01. 11. 2013 13:22

Katulata

Krotím se krotím :-) jsou fakt vynikající!!!

31. 10. 2013 15:29

Katulata

Marti, zkus, nebudeš litovat!

31. 10. 2013 15:25

Martina M.

zkusím, sušenky a koláčky s vločkami teď u nás frčí :)

31. 10. 2013 14:54

Klarasolil

to věřím!!! musí to být mňamka :)

31. 10. 2013 14:47

Katulata

tohle prostě stojí za hřích!!!

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma