- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.3 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Voda | 120 |
Cibule | 25 |
Vepřová krkovice (syrová) | 120 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 1611 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Opláchnuté maso nakrájíme na kousky po 25 g. Na větší části dávky tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli do světlé, nazlátlé barvy, přidáme kmín, vložíme maso a krátce osmahneme. Potom maso zastříkneme vodou, mírně osolíme a za občasného promíchání dusíme zvolna téměř doměkka. Hotové maso vyjmeme. Šťávu zhustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky, rozšleháme, rozředíme vodou, podle potřeby přisolíme a za občasného míchání vaříme 20 minut. Hotovou omáčku procedíme na maso a znovu krátce podusíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.