TOPlist


Vepřové maso dušené na kmíně

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.3
Mouka pšeničná hladká10
Voda120
Cibule25
Vepřová krkovice (syrová)120
Olej běžný (průměr)8

Energetická hodnota celkem: 1611 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 10 SAFA (g): 9 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, kmín

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na kousky po 25 g. Na větší části dávky tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli do světlé, nazlátlé barvy, přidáme kmín, vložíme maso a krátce osmahneme. Potom maso zastříkneme vodou, mírně osolíme a za občasného promíchání dusíme zvolna téměř doměkka. Hotové maso vyjmeme. Šťávu zhustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky, rozšleháme, rozředíme vodou, podle potřeby přisolíme a za občasného míchání vaříme 20 minut. Hotovou omáčku procedíme na maso a znovu krátce podusíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma