TOPlist


Jablkový crumble

  • Uživatelský recept
  • Autor: kocfekat
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé60
Mouka žitná celozrnná30
Vločky ovesné90
Cukr hnědý (řepný, třtinový)18
Jablka500

Energetická hodnota celkem: 5134 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 162 SAFA (g): 34 Cukry (g): 72 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1284 kJ

Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 40.5 SAFA (g): 8.5 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do střední zapékací misky nakrájíme na malé kousky jablka, posypeme cukrem a skořicí a promícháme. Do misky dáme máslo na kousky, mouku, cukr a ovesné vločky a hněteme a hněteme dokud nám nevznikne drobenka. Tou posypeme jablka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25-30min. na 200°C.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma