- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.3 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Česnek | 1 |
Rajský protlak | 5 |
Cibule | 30 |
Vepřová krkovice (syrová) | 120 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, majoránka
Energetická hodnota celkem: 1572 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 8,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Opláchnuté maso nákrájíme na kousky po 25 g. Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do světle nazlátlé barvy, přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody, přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a nakonec vložíme do základu maso. Maso dusíme za občasného promíchání téměř doměkka a potom je vyjmeme. Základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, zalijeme vodou, přidáme drcenou majoránku, za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a nakonec přecedíme na maso, hotový pokrm znovu velmi krátce převaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.