TOPlist
Sledujte nás:

Vepřový guláš

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín, majoránka

Energetická hodnota celkem: 1572 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 9, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Opláchnuté maso nákrájíme na kousky po 25 g. Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do světle nazlátlé barvy, přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody, přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a nakonec vložíme do základu maso. Maso dusíme za občasného promíchání téměř doměkka a potom je vyjmeme. Základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, zalijeme vodou, přidáme drcenou majoránku, za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a nakonec přecedíme na maso, hotový pokrm znovu velmi krátce převaříme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři