TOPlist
Sledujte nás:

Rizoto z vepřového masa

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín, majoránka, paprika mletá

Energetická hodnota celkem: 2825 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 69 SAFA (g): 11 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na drobné kousky. Na tuku osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme. Potom přidáme lečo, znovu krátce podusíme, přidáme dobře opranou a spařenou rýži, vodu, pozvolna zavaříme, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme doměkka. Hotový pokrm lehce promícháme. Rizoto tvarujeme v šálku, vyklopíme je na teplý talíř a při expedici na povrch posypeme strouhaným sýrem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři