TOPlist


Rizoto z vepřového masa

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Eidam 30 % průměr20
Rýže dlouhozrnná syrová80
Zeleninová směs lečo průměr30
Cibule25
Vepřová krkovice (syrová)100
Olej běžný (průměr)10

Energetická hodnota celkem: 2825 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 69 SAFA (g): 11 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, kmín, majoránka, paprika mletá

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na drobné kousky. Na tuku osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme. Potom přidáme lečo, znovu krátce podusíme, přidáme dobře opranou a spařenou rýži, vodu, pozvolna zavaříme, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme doměkka. Hotový pokrm lehce promícháme. Rizoto tvarujeme v šálku, vyklopíme je na teplý talíř a při expedici na povrch posypeme strouhaným sýrem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma