TOPlist


Plněný lilek mletým masem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tesea
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 100

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lilek120
Vepřové mleté průměr200
Cibule90
Česnek20
Rajčata 160
Olej olivový20
Parmezán 25%20

Energetická hodnota celkem: 3757 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 26 SAFA (g): 25 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1879 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 33.5, Sacharidy (g): 13 SAFA (g): 12.5 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Rajčata se spaří. Omytý lilek se rozpůlí, vydlabe posolí a nechá odležet. Cibule a česnek se nakrájí. Na olivovovém oleji se usmaží cibule do sklovata a přídá se česnek a opeče se. Lilek se opláchne a vytře. Pánev se očistí a na novém oleji se osmaží lilek. Rajčata se nakrájí na kostičky. Cibule a česnek se smíchají s mletým masem solí a pepřem a dají se smažit na pánev. Později se přidá rajče. Smaží se dokud se mleté maso nerozdrobí. Z liku se vytáhne přebytečný olej. Naplní se směsí dá se péct 20 min na 200 stupňů. 5 min. před dopečením se přidá sýr.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma