- Autor: kma12
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 1000 |
Šunka schwarzwaldská | 125 |
Cibule | 100 |
Olej olivový | 30 |
Dochucovadla:
Sůl, šalvěj, pepř, koriandr semínka, paprika.
Energetická hodnota celkem: 3553 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 444 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Dýni hokkaido očistíme od stopek, loupat se nemusí, nakrájíme na měsíčky, vydlabeme semínka, položíme na pekáč vyložený pečícím papírem, poprášíme drceným pepřem a semínky koriandru a mletou paprikou (kdo má rád ostré, může použít chilli). Zakapeme olivovým olejem a dáme do trouby. Pečeme cca 30-40 minut, dokud dýně nezměkne. Mezitím na pánvi na kapce olivového oleje opečeme kvalitní libovou slaninu (schwarzvaldskou nebo tyrolskou šunku na kostičky nebo nudličky) a nadrobno nakrájenou cibuli. Upečenou dýni dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou, přidáme sušenou šalvěj a sůl. Dýni můžeme lehce pokrájet, loupat není nutné. Chvíli povaříme, rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme opečenou směs cibule a slaniny. Ještě cca 5 minut povaříme a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.