TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňová polévka

Zpět
  • Autor: kma12
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Dýně1000
Šunka schwarzwaldská125
Cibule100
Olej olivový30

Dochucovadla:

Sůl, šalvěj, pepř, koriandr semínka, paprika.

Energetická hodnota celkem: 3553 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 24, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 444 kJ

Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Dýni hokkaido očistíme od stopek, loupat se nemusí, nakrájíme na měsíčky, vydlabeme semínka, položíme na pekáč vyložený pečícím papírem, poprášíme drceným pepřem a semínky koriandru a mletou paprikou (kdo má rád ostré, může použít chilli). Zakapeme olivovým olejem a dáme do trouby. Pečeme cca 30-40 minut, dokud dýně nezměkne. Mezitím na pánvi na kapce olivového oleje opečeme kvalitní libovou slaninu (schwarzvaldskou nebo tyrolskou šunku na kostičky nebo nudličky) a nadrobno nakrájenou cibuli. Upečenou dýni dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou, přidáme sušenou šalvěj a sůl. Dýni můžeme lehce pokrájet, loupat není nutné. Chvíli povaříme, rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme opečenou směs cibule a slaniny. Ještě cca 5 minut povaříme a podáváme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři