TOPlist


Panenka na žampionech

  • Uživatelský recept
  • Autor: Aurinath
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule60
Hotová jíška (v suchém stavu)15
Žampiony300
Vepřová panenka libová800
Masox (hotový výrobek)60
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20

Energetická hodnota celkem: 5307 kJ

Bílkoviny (g): 168, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 22 SAFA (g): 20 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1327 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 5.5 SAFA (g): 5 Cukry (g): 2.5 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

pepř, sůl

Postup přípravy

Panenku posypeme pepřem z obou stran a necháme chvíli odležet. V pánvičce rozpálíme olej, přidáme cibuli na kostičky a smažíme dorůžova. Přidáme na kostičky pokrájené a důkladně omyté žampiony, podlijeme vodou a dusíme cca 10 minut do změknutí.Přidáme rozdrobený masox podle chuti, zahustíme jíškou a stáhneme z plotny. Na rozpálenou teflonovou pánev dáme panenku a opékáme dokud nemá křupavou krustu(nejdříve rychle, aby se zatáhla a nebyla suchá a poté 2 minuty na mírném plameni. Nandáme na talíř, osolíme, přidáme omáčku a kdo chce dá si přílohu, jakou uzná za vhodnou (brambory, hranolky, krokety apod.). Příloha není nutná.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma