TOPlist
Sledujte nás:

Vepřový řízek přírodní

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 1318 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 2, SAFA (g): 7, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Z kuchařsky upravené vepřové kýty ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky, mírně je naklepeme a okrajové blanky krátce nařízneme. Maso osolíme, opečeme rychleji na tuku a vyjmeme. Výpek zaprášíme trochou prosáté mouky, mírně osmahneme, zastříkneme vodou, rozšleháme, krátce povaříme, podle potřeby přisolíme a přecedíme. Procezenou šťávu zjemníme máslem, opečený řízek v ní velmí krátce prohřejeme a ihned expedujeme.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři