- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1.8 |
Máslo | 5 |
Mouka pšeničná hladká | 3 |
Vepřová kýta (syrová) | 150 |
Olej běžný (průměr) | 6 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1318 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 2,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Z kuchařsky upravené vepřové kýty ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky, mírně je naklepeme a okrajové blanky krátce nařízneme. Maso osolíme, opečeme rychleji na tuku a vyjmeme. Výpek zaprášíme trochou prosáté mouky, mírně osmahneme, zastříkneme vodou, rozšleháme, krátce povaříme, podle potřeby přisolíme a přecedíme. Procezenou šťávu zjemníme máslem, opečený řízek v ní velmí krátce prohřejeme a ihned expedujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.