- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Žemle tuková | 10 |
Cibule | 15 |
Hořčice plnotučná | 20 |
Vepřová krkovice (syrová) | 80 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, paprika mletá
Energetická hodnota celkem: 1303 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté maso umeleme na hrubo spolu s žemlí namočenou ve vodě a pečlivě vymačkanou, přidáme sůl, koření a vše pečlivě promícháme. Z masité hmoty tvarujeme ploché tenčí placičky a pečeme je rychle po obou stranách do nazlátlé barvy. Každou upečenou vepřenku potřeme navrchu hořčicí a posypeme jemně nakrájenou cibulí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.