TOPlist


Kuře s dýňovou nádivkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: otylie
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé34
Houska vícezrnná57
Dýně406
Smetana na vaření 12%200
Kuře bez kůže průměr 588
Česnek42
Vejce celá průměr55

Energetická hodnota celkem: 6738 kJ

Bílkoviny (g): 146, Tuky (g): 84, Sacharidy (g): 63 SAFA (g): 48 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1685 kJ

Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 15.8 SAFA (g): 12 Cukry (g): 6.8 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

omyté a osušené stehenní kuřecí řízky nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete. Do smetany přidejte vejce, prolisovaný česnek, muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Vše promíchejte. Nakrájejte housku na kostičky, přelijte rozpuštěným máslem, přidejte na malé kousky nakrájenou dýni, osolte, opepřete a smíchejte spolu se smetanou. Do vymaštěného kastrolu vložte kousky kuřete a pokryjte směsí s dýní. Pečte v troubě na 180 st, cca 1 hod a 20 minut. Pokud je dýně starší - povařte ji ve vodě do mírného změknutí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma