- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 1835 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 17,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté hovězí maso mírně prosolíme, jemně umeleme s cibulí a za postupného přidávání studené vody vymícháme na lepivý prát. Polovinu dávky vykostěného bůčku umeleme na hrubo, druhou polovinu nakrájíme na kostičky. Do prátu přidáme strouhanou housku, mléko, rozmíchaná vejce, česnek utřený se solí, pepř, prosátou mouku, na hrubo umletý bůček, na kostičky nakrájený bůček a slaninu, směs pečlivě promícháme a tvarujeme z ní šišky, které vkládáme do tukem vytřeného pekáče. Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody a za občasného přelévání šťávou a dolévání vody upečeme do nazlátlé barvy. Upečenou sekanou vyjmeme, šťávu rozředíme vodou, podle potřeby přisolíme, přecedíme a převaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.