- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, bobkový list, nové koření, pepř celý
Energetická hodnota celkem: 1628 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Do opláchnutého, jemně umletého masa přidáme rozmíchaná vejce, trochu soli, pepř, strouhanou housku, polovinu dávky cibule nakrájené najemno, směs pečlivě promícháme a rozdělíme na díly. Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky, vnitřky zbavíme semen a papriky naplníme připravenou masovou směsí. Na části tuku mírně osmahneme na jemné plátky nakrájenou zeleninu a zbylou cibuli, přidáme koření, zastříkneme octem, přidáme rajčatový protlak a trochu vody a uvedeme do varu. Do vařícího základu narovnáme naplněné papriky a zvolna je dusíme asi 1/2 hodiny, potom je vyjmeme. Základ zahustíme světlou zásmažkou, připravenou ze zbylé dávky tuku a z prosáté mouky, zalijeme zbylou dávkou vody, pečlivě rozšleháme a za občasného promíchání vaříme alespoň 20 minut. Před ukončením varu omáčku přisladíme, podle potřeby ji dosolíme a nakonec ji přecedíme na podušené papriky, které v ní ještě znovu krátce podusíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.