TOPlist


Jelení guláš

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.6
Mouka pšeničná hladká8
Česnek1
Rajský protlak8
Cibule25
Jelení průměr (syrové)140
Olej běžný (průměr)10

Energetická hodnota celkem: 1235 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 10 SAFA (g): 2 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, paprika mletá, pepř mletý, majoránka

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na kousky asi po 25 g, cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na polovině dávky tuku dorůžova, přidáme papriku, krátce osmahneme, zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme rajčatový protlak, vložíme maso a dusíme za občasného promíchání. Když je maso částečně měkké, přidáme rozdrcenou majoránku, pepř a rozetřený česnek a dodusíme téměř doměkka. Potom maso vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a prosáté mouky, rozšleháme, podle potřeby dolijeme vodu a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a přecedíme na maso a znovu krátce podusíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma