TOPlist
Sledujte nás:

Kuře pečené s nádivkou

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, muškátový květ

Energetická hodnota celkem: 2692 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 18, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 4

Postup přípravy

Očištěné kuře opláchneme, necháme okapat a kůži na prsíčkách uvolníme pro náplň. Žemli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Máslo vyšleháme se žloutky, mírně osolíme, přidáme olpáchnutou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku, mletý květ, připravenou zvlhčenou žemli a pečlivě promícháme. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do nádivky. Připravené kuře naplníme nádivkou, ztvarujeme nití nebo ocelovou jehlicí, mírně osolíme na povrchu i uvnitř a dáme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2/3 dávky másla a upečeme doměkka. Během pečení kuře přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou, aby se šťáva nepřipálila. Upečené kuře vyjmeme. Šťávu podle potřeby zředíme vodou, procedíme, zjemníme zbylou dávkou másla a krátce povaříme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři