- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Petržel - nať | 2 |
Vejce celá průměr | 12 |
Mléko polotučné průměr | 25 |
Žemle tuková | 50 |
Máslo | 12 |
Kuře s kůží průměr (syrové bez kostí) | 180 |
Dochucovadla:
sůl, muškátový květ
Energetická hodnota celkem: 2692 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 4
Postup přípravy
Očištěné kuře opláchneme, necháme okapat a kůži na prsíčkách uvolníme pro náplň. Žemli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Máslo vyšleháme se žloutky, mírně osolíme, přidáme olpáchnutou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku, mletý květ, připravenou zvlhčenou žemli a pečlivě promícháme. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do nádivky. Připravené kuře naplníme nádivkou, ztvarujeme nití nebo ocelovou jehlicí, mírně osolíme na povrchu i uvnitř a dáme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2/3 dávky másla a upečeme doměkka. Během pečení kuře přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou, aby se šťáva nepřipálila. Upečené kuře vyjmeme. Šťávu podle potřeby zředíme vodou, procedíme, zjemníme zbylou dávkou másla a krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.