TOPlist
Sledujte nás:

Kachna pečená

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Kachna s kůží průměr (syrová bez kostí)180

Dochucovadla:

sůl, kmín

Energetická hodnota celkem: 2196 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 20, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Očištěnou kachnu opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a upečeme po obou stranách dozlatova. Upečenou kachnu z výpeku vyjmeme. Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou vařící vody, krátce převaříme a procedíme. Potom přidáme do výpeku část vypečeného sádla. Při expedici jednotlivé porce podléváme šťávou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři