- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Kachna s kůží průměr (syrová bez kostí) | 180 |
Dochucovadla:
sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 2196 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Očištěnou kachnu opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a upečeme po obou stranách dozlatova. Upečenou kachnu z výpeku vyjmeme. Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou vařící vody, krátce převaříme a procedíme. Potom přidáme do výpeku část vypečeného sádla. Při expedici jednotlivé porce podléváme šťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.