- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Máslo | 5 |
Strouhanka | 20 |
Mléko polotučné průměr | 10 |
Vejce celá průměr | 8 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Olej běžný (průměr) | 12 |
Krůtí prsa bez kůže (syrová) | 120 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1616 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Krůtí prsa nakrájíme šikmými řezy přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance a usmažíme je v horkém tuku po obou stranách do světlé nazlátlé barvy. Usmažené řízky potřeme rozpuštěným máslem a ihned expedujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.