TOPlist


Celozrnná žemlovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: suzziemusta
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé10
Med30
Rozinky38
Vlašské ořechy38
Jablka440
Tvaroh tučný průměr250
Vejce celá průměr100
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)150
Chléb toustový rosický cereální250

Energetická hodnota celkem: 8833 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 83, Sacharidy (g): 264 SAFA (g): 33 Cukry (g): 120 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2208 kJ

Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 20.8, Sacharidy (g): 66 SAFA (g): 8.3 Cukry (g): 30 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

skořice, vanilkové aroma

Postup přípravy

Rozšleháme 2 vejce s mlékem a lžící medu, nastrouháme jablka na hrubo a rozmícháme tvaroh s lžící medu, trochou mléka a vanilkovým aroma. Ve směsi mléka a vajíček namáčíme chleba a poklademe na vymazanou zapékací mísu. Na chleba poklademe strouhaná jablka, posypeme skořicí, rozinkami, ořechy a potom potřeme směsí tvarohu. Vrstvy opakujeme a jako poslední dáváme vrstvu chleba. Pečeme na 180°C cca 30min.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma