TOPlist
Sledujte nás:

Vařený květák s máslem a osmaženou strouhankou

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl1.8
Máslo18
Strouhanka20
Květák160

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 978 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 7, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Opáchnutý květák uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Při podávání vyjmeme květák z horké várky, na talíři jej posypeme prosátou, na 1/3 dávky másla osmaženou strouhankou a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 05. 2013 11:46
taky miluju

Naši partneři