TOPlist
Sledujte nás:

Květákový mozeček

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl1.8
Vejce celá průměr80
Cibule17
Květák110
Olej běžný (průměr)10

Dochucovadla:

sůl, pepř mletý

Energetická hodnota celkem: 991 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 4, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Opláchnutý květák uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka, vyjmeme a okapaný rozebereme na drobné růžičky nebo rozkrájíme. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na tuku, přidáme připravený květák, mírně opepříme a za stálého míchání částečně vysmahneme. Potom květák zalijeme rozmíchanými vejci, mírně přisolíme a zvolna promícháme, až se vejce srazí a pokrm mírně zhoustne. Hotový mozeček ihned expedujeme.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři