TOPlist
Sledujte nás:

Květák smažený

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 1664 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Opláchnutý květák částečně uvaříme v mírně osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Potom jej rozebereme na menší růžice, postupně obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a v prosáté strouhance. Obalený květák zvolna osmažíme v horkém tuku do světlé nazlátlé barvy a po usmažení ihned expedujeme.

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 10. 2012 20:22
Známá, ale vynikající klasika

Naši partneři