- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1.8 |
Strouhanka | 40 |
Mléko polotučné čerstvé průměr | 20 |
Vejce celá průměr | 12 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Květák | 160 |
Olej běžný (průměr) | 16 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1664 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Opláchnutý květák částečně uvaříme v mírně osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Potom jej rozebereme na menší růžice, postupně obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a v prosáté strouhance. Obalený květák zvolna osmažíme v horkém tuku do světlé nazlátlé barvy a po usmažení ihned expedujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.